Hoppa till sidans innehåll

Billingeslaget 2010 i fantastiskt väder

05 SEP 2010 17:30
Billingeslaget 2010 genomfördes i ett fantastiskt vackert höstväder. Stockholm segrade i Kadettklassen, och Sundbyberg 1 besegrade Stoeryd Angels i finalen i B-ungdom, en final som gick till extra innings.
  • Skapad: 05 SEP 2010 17:30

Resultat Kadetter - klicka här!

Resultat B-ungdom - klicka här!

Bilder från Billingeslaget 2010 - klicka här!

Det var 16:e året i ordningen som Billingeslaget genomfördes på Billingehovs Sportfält. På grund av det ostadiga vädret tidigare under augusti så kunde arrangörerna inte ta emot två Kadettlag som efteranmält sig, vilket var första gången någonsin som vi fick tacka nej till lag i Billingeslaget. Förhoppningsvis återupprepas detta inte i framtiden.

Dessutom fick man två sena återbud i Arnös B-ungdomar och Leksands Kadetter vilket gjorde att turneringen färdigspelades med "endast" 12 lag.

Glädjande var att Skövdes återuppbyggda ungdomsverksamhet avspeglades i ett B-ungdomslag som gjorde sina första matcher någonsin. Resultatmässigt gick det bättre och bättre för varje match man spelade och vi kommer säkert få se många goda insatser av Saints ungdomar i framtida turneringar.

 

Kadettklassen spelades till slut som ett rent gruppspel med de fem deltagande lagen. Stockholm och Alby var snäppet vassare än övriga lag och knep första- respektive andraplatsen framför Karlskoga/Göteborg. Kadettklassen spelade "vuxenbaseboll" för första gången någonsin, med fullt basavstånd, seniorregler för pitchers och 75 meters avstånd till homerungränsen.

I B-ungdomsklassen deltog sju lag som delades upp i två grupper. Stockholm Grön föll i en tät match i semifinalen mot Sundbyberg 1, där man bara var centimetrar från att göra en avgörande lyra som istället blev till en tvåpoängs dubbel som gav semifinalsegern till "Sumpan". I finalen möttes Sundbyberg 1 och Stoeryd Angels och om möjligt blev finalen ännu mer spännande än semifinalen.

Matchen gick till extra innings där Sundbyberg till slut kunde stå som segrare med 13-12 och ta hem förstapris pokalen till Örvallen.

 

Arrangörsmässigt blev också turneringen lyckad trots en del sena återbud från såväl turnering som logi vilket gjorde att frukost- och övernattningsplaneringen försvårades. Men tack vare ett dedicerat och fantastiskt arbete av föreningens funktionärer genomfördes logi och frukostbiten på ett bra sätt, där skall även Vasaskolan ha credit för ett bra samarbete som gjorde att frukosten kunde serveras på skolan.

Planerna höll en förvånansvärt bra kvalitet trots det usla läget tidigare i veckan då vattensjuka planer höll på att stjälpa stora delar av turneringen. Men återigen visade vaktmästarna på Billingehov klass i grässkötseln och tack vare ett gott samarbete med helgskiftet kunde klubben få den hjälp och support vi behövde för att göra ett bra arbete.

 

Skövde Saints vill även tacka vår sponsor Prima Restaurang och Pizzeria som hade speciella Billingeslagsmenyer under helgen och rabatter som gjorde att lagen fick minskade kostnader och mat med god kvalitet under turneringen.

 

Väl mött 2011 igen till Billingeslaget i Skövde!

 

För all information om Billingeslaget - klicka här eller välj Billingeslaget i toppmenyn!

 

 

 

Skribent: Kristian Pälviä

 SKÖVDE SAINTS
PARTNERS

  

 

LIU SKÖVDE

LIU BASEBOLL SOFTBOLL
Läs mer om hur du kan kombinera
baseboll och softboll på gymnasiet!

SPELAR DU PÅ SVENSKA SPEL?

Har du Spelkort och vill stötta
Skövde Saints verksamhet?
KLICKA PÅ BILDEN NEDAN! 

 

 VÅR KLUBB ÄR VACCINERAD
MOT DOPING

 

 

VÅR KLUBB ÄR ANSLUTEN
TILL IDROTTSBREVET.SE

logga idrottsbrevet.se 

 

 

BÖRJA SPELA MED OSS! 

beeball_bee

 


 

 STÖTTA SKÖVDE SAINTS:Följ baseboll LIVE på


Postadress:
Skövde BSK - Baseboll och Softboll
Rickardsson, Rådmansgatan 7
54145 Skövde

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: skovdesaints@skovdes...

Se all info