Hoppa till sidans innehåll

Föräldrainformation


En kort presentation av klubben:
Vi har senior- junior- och ungdomsverksamhet i klubben. Vi har längdskidåkning på programmet och en skidskyttesektion (vilande). Vår ungdomsverksamhet har olika grupper för träning och tävling. Vi anordnar skidskolor och vallningskurser för föräldrar och vuxna. Vårt mål är att arrangera en större nationell tävling var tredje säsong. Vi arrangerar Skellefteå Skidspel, Malmstråket, Skidserien och motionsloppen i Skellefteå Ski Tour. Till Vasaloppsveckan ordnar vi bussresor till TjejVasan och Vasaloppet.

Medlemsavgift
Enskild medlem: 200 kr/år
Hel familj: 250 kr/år
Medlemsåret är från 1 maj till 30 april.

Omdu vill bli medlem kan du anmäla dig här på hemsidan  "Jag vill bli medlem".  Vi skickar ut en räkning en gång om året på medlemsavgift, ev dräkthyra och deltagaravgift. I annat fall hör vi av oss efter att du anmält medlemsskapet.

Lös gärna familjemedlemskap och anmäl hela familjen !

Deltagaravgift för ungdomar i träningsgrupperna
Förutom medlemsavgiften ska alla som deltar i någon träningsgrupp betala en deltagaravgift. Deltagaravgiften gäller per säsong och är:
Yngre barn- röd, grön och gul grupp                    300 kr
Äldre ungdom                                                       400 kr Juniorer                                                                 500 kr

Tränings- och tävlingsdresser
Inför vintern och skidåkningen hyr klubben ut  träningsdressar till ungdomarna. Hyran  för träningsdressen per säsong är 350 kr.Tävlingsdressen köper man själv genom klubben.

Medlemsrabatter hos Intersport

Ungdomstävlingar
Tävlingssäsongen sträcker sig i stort sett från december och en bit in i april. Anmälan till tävlingarna görs via tävlingskalendern på klubbens hemsida. Klubben betalar startavgiften och står för reseersättning vid samkörning till tävlingar som är längre bort än 7 mil från Skellefteå. Till tävlingarna står också klubben för vallor. Köldgräns för ungdomsträning/tävling är – 15 grader.

Vi tycker att det är viktigt att inte bara se på resultaten ungdomarna gör utan fokusera mera på glädjen och utvecklingsmöjligheterna.

Utrustning
Se till att ditt barn har lämplig utrustning. Det är väldigt viktigt för att det ska kännas roligt att åka skidor. Förutom skidutrustning behövs löparskor, pannlampa och eventuellt ett vätskebälte, detta för barmarksträning under vår och höst.
Att klä sig rätt är viktigt. Har man för lite på sig fryser man och har man för mycket blir man för varm. Att åka skidor i en fodrad overall är jättejobbigt. Klä barnen med förnuft och tänk på att vi rör på oss hela tiden så risken att börja frysa är minimal.

Vallning 
Inför träningskvällarna och tävlinganar behöver skidorna vallas. Känner du dig osäker på vallning så ta kontakt med någon ledare. Skidklubben håller också vallakurser där du får lära dig vallning från grunden.


Alla hjälper till
Vi är en ideell förening som bygger på allas delaktighet , det innebär att alla har en skyldighet att hjälpa till för att ekonomin ska gå runt och att vi ska kunna genomföra de tävlingar och aktiviteter som vi arrangerar.

Föräldrar till barn i våra träningsgrupper kommer att tilldelas olika typer av uppgifter  under säsongen, t ex vara spårvakter, hjälpa till vid tidtagning, grilla hamburgare vid tävlingar eller bara serva våra barn med saft efter träning.

Undantagna är föräldrar till de yngsta nybörjarna som måste få känna sig för om skidåkningen är något som passar.

 

På anslagstavlan i träningsrummet sitter information om olika saker, ta en titt där varje träningskväll. Kolla också mera här på hemsidan vad som händer.

Det finns en anslagstavla att annonsera på om man vill köpa eller sälja utrustning.Vi har också en Köp & säljfunktion här på hemsidan. 

Skidor är en individuell sport men vi gör allt för att få en god gruppsammanhållning så att alla ska tycka att det är hur kul som helst med att vara tillsammans och träna.Ibland gör vi också saker tillsammans utan skidor.

Arbetstillfällen
Skidserietävling
Skellefteå Skidspel 17 december 2016
Malmstråket 18 februari 2017
Intersport Cup 18 -19 mars 2017

Klubbmästerskapet och under träningskvällarna tisdagar och torsdagar.

Ledare/tränare
Alla är välkomna som ledare. Det behövs alltid hjälp och man behöver inte vara utbildad för att göra en god insats under träningskvällarna. Vill man utbilda sig  finns det kurser att gå i olika steg.

Våra träningsgrupper är indelade efter ålder och kunnande och på hemsidan står mer information om träningskvällar och namnen på ledarna. 

Skidskytte
En skidskyttesektion bildades 2011. Vi har haft en hel del aktiviteter här men intresset har svalnat något. Här finns alla möjligheter för en nystart.  

Uppdrag inom klubben
Ordförande Ola Strömberg
Skidskytteansvarig Janne Pettersson 070-2426804 

Frågor om träningsdräkter eller arbetsuppgifter till föräldrar,kontakta Susanne Sundqvist 070-5584748

Kontaktuppgifter till ledarna finns här på på hemsidan under klubbinformation och under respektive grupp. 

Telefon till skidklubben: 0910-36400 fast den är obemannad.
epost: This is a mailto link

Uppdaterad: 31 OKT 2016 14:09 Skribent: Thorbjörn Johansson

 

   Skellefteå SK 

Våra samarbetspartners

 

SK_LIGGANDE_RGB

 

New Boliden

 

Contractor logo

 

Forsl_logo

 

FUMEX
 

n6196305702_6789

 

Trimtex

 

 

untitled

 

d83c0186-87ee-4da1-bd3b-3b291f81303b

Postadress:
Skellefteå SK - Skidor
Skidstadion, Mossgatan 31
93170 Skellefteå

Kontakt:
Tel: +4691036400
E-post: This is a mailto link

Se all info