Hoppa till sidans innehåll

Triathlon

Välkommen till Sjöbo Simsällskaps triathlon sektion. OBS! Vi erbjuder Mastersim för er som tävlar eller för egen motion håller på med triathlon.

Här tränar och träffas triathleter oavsett ambitionsnivå. Nedan finns tidigar år med bilder och tävlingar.


Vill du hitta nya tävlingar och omväxlande träningsformer är
triathlon något för dig.
Ungdomar och vuxna är
välkomna att börja träna de olika disciplinerna med oss i Sjöbo Simsällskap.

Vi har organiserad och tränarledd simträning för vuxna. 

Kontakta kansliet: This is a mailto link 

Gå till HEM för ny flik "Vuxenverksamhet", där ligger flik för Mastersim.

 


 

Senaste nytt: Magnus Lindén på VM i Ultra Triathlon 2016


Den 27-28 Aug 2016 i Panevezys i Litauen fullföljde jag mitt livs längsta (och jobbigaste) triathlon.
Det var VM i Ultra Triathlon som i år avgjordes på distanserna 7,6k(16 varv) simning +360k(73 varv) cykling + 84k(50 varv) löpning., vilket motsvarar en dubbel Ironman.
Det tog 29h 50min och då kom jag 24a(20 av grabbarna) av 32 startande. 2 bröt.

Varje deltagare måste ha ett supportteam för det finns inga vätske/matkontroller. Arrangören ordnar ett team till de som inget har med sig(= jag + någon till).  Lite knepigt att lägga upp en strategi för mat, vätska, klädbyten mm med personer man aldrig träffat förr men vi lyckades riktigt bra och jag var nog den enda deltagaren som fick hemlagad varm pasta under natten när det var som svalast(10 grader) under natten. J.
Visst var det jobbigt och redan under simningen fick jag min första ”dip” pga nedkylning. Trots det 21 gradiga vattnet och våtdräkt(plus att jag ätit så mycket fet mat jag kunnat proppa i mig veckorna före) så fick jag hoppa upp och värma mig i solen ett par gånger. I luften var det då drygt 20.  Simtiden blev därmed liiiite lång och slutade på 3,47.
Därefter cykling ca 15 timmar intill och genom en park i 73 varv. Blåste rätt hård motvind  utanför parken och dessvärre fick man då inte så mycket nytta av medvinden på hemvägen för den gick inne i parken. Åt nog lite för mycket nötter och torkad frukt under cyklingen för tridräkten satt som ett äkta korvaskinn runt magen och jag fick göra ett flertal stopp vid baja-majan i början av löpningen. Mer lättsmält krubb nästa gång!(om det blir nån).
Växlingen till löpning gjordes i mörker så det var pannlampa som gällde i någon timme. Då var tempen nere runt 10 som svalast men vände med soluppgången och var raskt uppe runt 26-27. Vätskebrist hos några deltagare och jag började leta salt, men ville inte äta hela chips så det blev till att slicka chips….ny företeelse men det funkade utmärkt.
Under löpningen blev det ett flertal mentala ”dipar” och jag fick gå vid några tillfällen men lyckades komma igen och till slut hitta ett löptempo som var någonstans runt dubbelt så fort som att gå. Ivrigt påhejad av fantastiska supportrar och ett fåtal men hängivna åskådare varav några till och med var vakna hela tävlingen(maxtiden 36 timmar).
Spektakulära invigningar och avslutningar med parader genom staden, rock-konserter och generösa buffeér lyfte hela detta evenemang till något av det häsftigaste jag deltagit i….nästan så jag börjar fundera på att göra om det…..men bara nästan.
Kan inte undvika att nämna att flera andra deltagare hade gjort likande tävlingar någon månad innan och/eller skulle göra 5 och 10-dubbla Ironman kommande månad…..lite tokigt att debutera just på VM kanske men det var smidigt och nära att komma dit och det var inte så himla dyrt heller vare sig anmälningen, hotellet eller maten…..allt är ca halva priset jämfört med Sverige och de pratar bra engelska. (Dessutom finns fritt Wi-Fi nästan överallt).
Vid intresse finns en längre och mer detaljerad version som jag gärna mailar, This is a mailto link

Några bilder från VM i Ultra Trathlon 27-28e Aug 2016 i Litauen. Distanser motsvarande en dubbel Ironman; simning 7,6 km + cykling 360 km + löpning 84 km

 

Facebook-128

Vill du synas här? eller

tillsammans med oss

i Simhallen och vid

våra arrangemang?

Kontakta oss för mer information!

Spaebanken Skåne

Sjöbo SS simshop

Sponsorhuset

 

Ica-kvantum

Lassessons

SF-reklam 

               Sjöbo kommun

MailboxWebmaster

Postadress:
Sjöbo SS - Simidrott
Ågatan 3
27535 Sjöbo

Besöksadress:
Ågatan 7
27535 Sjöbo

Kontakt:
Tel: 041619380
Fax: 041619380
E-post: kansli.sjoboss@sjobo...

Se all info