Hoppa till sidans innehåll

RF-SISU Gävleborg


Den 24 september genomförs årets mest rörelseglada dag! Idrottens dag arrangeras i hela landet som en del av Rörelsesatsning i skolan. I Gävleborg deltar idrottsföreningar och 14 av våra samverkansskolor i aktiviteterna.
 
"Många av länets idrottsanläggningar behöver moderniseras och nya idrottsytor krävs för att möta framtida behov", det skriver RF-SISU Gävleborgs ordförande Thomas Nylund på debattplats idag. Han tycker att vi bör rikta blickarna mot Danmark.
 
På kvällen den 16 september har du chans att se Jonathan Hedströms föreläsning om karriären, ätstörningar, prestationsångesten, machokulturen, ledarskap och vägen tillbaka till ett hälsosamt liv.
 
”Fysisk inaktivitet är klassat som pandemi sedan 2012 och skördar fem miljoner liv varje år.” Det berättade Johannes Hedlund, Region Sörmland, en av föreläsarna på Gävleborgs första digitala Folkhälsodag.
 
Många barn slutar idrotta i mellanstadieåldern. Under pandemin har flera föreningar signalerat att de tappat unga aktiva. Lilla Golfveckan är ett initiativ för att motverka den trenden. Genom samverkan blev aktiviteterna dessutom kostnadsfria.
 
Sommarglädje 2.0 är en lovverksamhet som Strömsbro IF har utvecklat med hög ambitionsnivå genom många års engagerat arbete. De unga ledarna är stommen. De har utbildats för att skapa det bästa sommarlovet för alla barn som deltar.
 
I den nya begränsningsförordning som gäller från 1 juli tillåts fler deltagare vid motionslopp och liknande tävlingar samt mer publik vid arenaidrott.
 
Utbildningssatsningen #skippaattityden genomförs i korta dialogpass i samband med träning. Här står barnens röster i centrum och arbetet ska bidra till att skapa ett tillåtande klimat och en god idrottsmiljö för idrottande barn och unga i Gävlebor...
 
Det är dags för föreningar och förbund att redovisa vårens folkbildningsverksamhet, vi ser gärna att ni redovisar senast den 21 juni.
 
Förtjänsttecknet delas ut av Riksidrottsförbundet till 100 personer i idrottsrörelsen vartannat år. I år var nomineringarna fler än någonsin och fem av mottagarna är från Gävleborgsdistriktet.
 
I helgen genomfördes Riksidrottsmötet 2021 – ett historiskt möte då det för första gången genomfördes digitalt. Flera av Gävleborgsdistriktets hjärtefrågor stod på dagordningen.
 
Folkhälsomyndigheten kommer nu med ett antal förtydliganden inför den 1 juni i de föreskrifter och allmänna råd som riktar sig till idrottsföreningar. Läs mer om hur skrivningen "i mindre omfattning" ska tolkas.
 
De lättnader för idrotten, som regeringen och Folkhälsomyndigheten tidigare aviserat kommer att gälla även för Gävleborg från 1 juni då Region Gävleborg och Länsstyrelsen övergår till att följa de nationella rekommendationerna.
 
Årets mest rörelseglada dag genomförs som en del av Rörelsesatsning i skolan. Vi bjuder nu in alla våra samverkansskolor och närliggande idrottsföreningar att delta på Idrottens dag 2021.
 
Folkhälsomyndigheten ger klartecken för läger och mindre cuper för barn och unga från den 1 juni – Gävleborg avvaktar regionalt beslut i slutet av vecka 21.
 
12

Sandvikens Bingo

Sponsorhuset

 

 

logo folksam

 

logo Intersport

 

logo Sandvikens Erergi

 

logo Statoil

 

logo Umbro

Postadress:
Högbo Allmänna IK - Fotboll
Kansli, Högbovägen 45
81132 Sandviken

Kontakt:
Tel: 026000000
E-post: kansli@hogboaik.se

Se all info