Hoppa till sidans innehåll

SVEA ger pengar till Högbo AIK

10 OKT 2012 14:01
Svenska spel har ett projekt att dela ut pengar till föreningar genom att du välja en förening när man spelar med spelkort eller genom nätet.
Högbo AIK vill var med och dela på de 50 miljoner som delas ut. Se nedan hur du går till väga för att stödja oss!
  • Skapad: 10 OKT 2012 14:01

Hur väljer jag förening som jag vill stötta?

Du som har ett Spelkort väljer upp till tre föreningar som du vill stödja. Du kan göra dina val på svenskaspel.se/svea (mobil, dator, surfplatta), i din spelbutik, eller genom att ringa Kundservice på 0770 - 11 11 11.

Jag hittar inte den förening jag vill stödja? Hur gör jag?

Om du inte hittar den förening du önskar stödja kan det bero på att föreningen inte anmält sig till SVEA. Om du vill kan du gärna kontakta föreningen i fråga och be dem göra det.

Kan jag välja att byta föreningar som jag stöder?

Ja, när som helst och hur ofta du vill. Du kan dock inte ta tillbaka poäng som du redan delat ut. Men det går bra att välja nya föreningar som då får de poäng du framöver genererar genom ditt spelande med Spelkortet. Du gör detta på svenskaspel.se/svea (mobil, dator, surfplatta) eller genom att ringa Kundservice på 0770 - 11 11 11.

Kan jag registrera poäng i efterhand?

Nej.

Varför kan jag bara välja idrottsföreningar?

Idrotten är sedan många år en del av Svenska Spels verksamhet. Vi har sponsrat idrotten i många år och genom våra kunder har vi nära kontakt med ett genuint engagemang för idrotten. Med SVEA vill vi nu göra en betydande och tydlig insats för barn- och ungdomsidrotten.

Hur vet jag att pengarna kommer fram till föreningen?

SVEA-projektets säkerhetsprofil är mycket hög - i allt från registreringar till utbetalningar. Poängräkningen är publik och uppdateras dagligen hos Svenska Spels ombud och på svenskaspel.se/svea. Summan som tilldelas de deltagande föreningarna är proportionerlig med hur många poäng föreningen har fått av Svenska Spels kunder. Utbetalning sker till föreningarna sker i oktober.

Hur säkerställer ni att pengarna används till bra saker?

Svenska Spel ställer krav på föreningarna att pengarna i första hand ska gå till barn- och ungdomsverksamhet där sådan finns. I andra hand (om föreningen inte bedriver barn- och ungdomsverksamhet) ska pengarna gå till själva idrottsverksamheten, alltså inte till administration eller arvoden. Vi gör sedan stickprov för att kontrollera att dessa regler följs.

Vilka av Svenska Spels produkter/spel ger poäng till föreningarna?

Enbart de spel du registrerar med Spelkortet kan generera poäng till dina valda SVEA-föreningar. Det gäller alltså inte lotter i butik. Även Poker och bolagsspel på svenskaspel.se är undantag. Följande spel generar poäng till SVEA: Prenumerationsspel (Lotto), Lotto, Oddset, Tipsen, Egna rader, Keno, Bingo, Jackpotpåsen, Lördagsgodis, Fotbollspåsen, Pick 'n Click, Presentkod (vid inlösen), Triss och lotter i mobilen och på svenskaspel.se (inte i butik eller via prenumeration). Följande spel genererar inte poäng till SVEA: Poker, Bolagsspel, Triss, lotter och andra skrapspel i butik, Prenumeration (Triss), Andelsspel, Vegas och Casino.

Varför är inte alla Svenska Spels produkter med i SVEA? Lotter i butik och Poker till exempel.

SVEA fungerar enbart för spel som registreras med Spelkortet. Det är med Spelkortet man registrerar sina val av föreningar. Poker och Bolagsspel på svenskaspel.se är undantag på grund av tekniska orsaker.

Om jag väljer mer än en förening, hur fördelas poängen då?

Du kan välja en, två eller tre föreningar. Poängen fördelas sedan jämnt: 100 %, 50-50 % eller 33-33-33 %.

Var kan jag se hur mycket jag har gett till min förening?

Du kan följa poängställningen för dina valda föreningar dagligen; på svenskaspel.se/svea, hos ditt ombud eller om du kontaktar Kundservice på 0770 - 11 11 11. Däremot kan du av tekniska skäl inte se hur mycket du personligen har bidragit med.

Skribent: Hans Bergman

Sandvikens Bingo

Sponsorhuset

 

 

logo folksam

 

logo Intersport

 

logo Sandvikens Erergi

 

logo Statoil

 

logo Umbro

Postadress:
Högbo Allmänna IK - Fotboll
Kansli, Högbovägen 45
81132 Sandviken

Kontakt:
Tel: 026000000
E-post: This is a mailto link

Se all info