Hoppa till sidans innehåll

Verksamhetsplan 2018


                                                                                                                          Fastställd 13 november 2017

 

HÖGBO AIK; VERKSAMHETSPLAN 2018

1)    Utveckling av Svibacka-området

Nuvarande gräsytor är inte tillräckliga för verksamhetens behov utan komplettering med en fullstor konstgräsplan är vad som behövs. Arbetsgruppen bestående av Martin Jäderström, Markus Östlund samt Marie Selin Strand har hållit förmöten med Göranssonska Fonderna och fått positivt gensvar. Arbetsgruppen är i vänteläge och behöver ges tydligare stöd och riktlinjer för fortsatt arbete. Detta blir en viktig del av styrelsens arbete 2018.

2)    Samverkan med Västanbyskolan

Avsikten är att det samarbete med Västanbyskolan som inleddes under 2010 ska återupptas enligt konceptet Fotbollskul och riktar sig till de yngsta, upp till åk 3. Utmaningen är att rekrytera ledare då denna aktivitet behöver förläggas till eftermiddagar i anslutning till skoldagens slut (maj/juni).

3)    Fotbollsskolan

I likhet med 2017 kommer Fotbollsskolan att hållas vid Svibacka-plan. Målgruppen är nybörjare och skolan planeras hållas 10 fredags-eftermiddagar fördelade på vår- och höstsäsong.

4)   Seniorlaget

Herrlagen kommer att ha sin hemvist på Jernvallen from säsongen 2018 och tills vidare. En ny Huvudtränare behöver rekryteras. Janne Löfgren kvarstår som stödresurs kring Herrlaget.

5)    Ungdomslagen

Ambitionen är att samtliga existerande lag (fn 12 lag) ska erbjudas fortsatt verksamhet förutom P-02 där vi tyvärr inte kunnat behålla tränare och spelare. För P-04 behövs ytterligare 1-2 ledare.

Lagbildning kommer att uppmuntras för de åldersgrupper som under 2017 var delaktiga i Fotbollsskolan (P/F-11).

För att stärka sammanhållningen mellan lagen planeras en ”Fotbollens Dag” att arrangeras vid Svibacka en lördag i september.

6)    Innebandy

From säsongen 2017/2018 har vi gett utrymme för ett innebandylag för P-05. Det är i princip samma uppställning som vårt fotbollslag för denna ålder. Huvudansvarig ledare är Örjan Nygren och överenskommelsen är att det inte ska påverka Högbo AIK:s ekonomi negativt.

7)                        Styrelsens arbete och inriktning

Styrelsen sammanträder månadsvis mellan februari och november, juli månad undantagen. Fokus för styrelsens är att utveckla föreningen i linje med kärnvärdena Glädje, Respekt och Ansvar samt att säkerställa föreningens ekonomiska status.

8)    Övertryckshall i Sandviken

Högbo AIK står bakom den ansökan som gjorts till Göranssonska Fonderna om investeringsmedel för en sk övertryckshall med konstgräs för i första hand fotboll. Sandvikens IF har initiativet men SAIK, Stensätra och Högbo är medsökande. I första hand förväntas att Sandvikens Kommun kommer att sköta driften. Sannolikt kommer en gemensam styrelse eller liknande att erfordras där beslut om projektgenomförande och drift fattas.

9)    Löpning

Bröderna Dahl avserfortsätta sinlöpningssatsning.

10)                   GFF: Sammandrag Fem-manna

Föreningen kommer att uppmuntra -09/-10 lagen att ansöka om att arrangera ett fem-mannasammandrag.

11)                   Kommunikation

Det årliga nyhetsbrevet inkl inbetalningsanvisningar för Årsavgiften kommer att skickas ut på traditionellt vis då e-mail lätt försvinner i ”bruset”.

12)                   Föreningsdomare

Utbildning av Föreningsdomare planeras att arrangeras under våren 2018.

Uppdaterad: 15 NOV 2017 11:05 Skribent: Hans Bergman
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Högbo Allmänna IK - Fotboll
Kansli, Högbovägen 45
81132 Sandviken

Kontakt:
Tel: 026000000
E-post: This is a mailto link

Se all info