Hoppa till sidans innehåll

Kaptenen blir SIK's Damlag Trogen

28 JUL 2015 13:25
Lagbygget fortsätter inför kommande säsong och under måndagen blev det klart att Sandvikens IK Damlags kapten Beatrice Söderblom fortsätter i Sandvikens IK.
  • Skapad: 28 JUL 2015 13:25

Beatrice_Soderblom

 

Beatrice som är uppvuxen i Hedesunda har sedan tagit den långa vägen via spel med killar,Hedesunda, Brynäs damer och Malungs tidigare hockeygymnasium för tjejer innan hon slutligen hamnade i Sandviken. Hon går nu in på sin sjätte säsong i klubben som hon nu också håller ett fint rekord igenom att ha gjort över 100 poäng på de senaste 4 säsongerna.

- Det känns riktigt bra att ha Beatrice tillbaka inför en sjätte säsong i Sandvikens IK.

 Hon är en av våra absolut viktigaste spelare som senaste säsongerna producerat bra med poäng men framför allt är hon ett föredöme för våra yngre tjejer och i allra högsta grad en god förebild ifrån föreningen, det visade hon inte minst när vi lånade ut henne till Sundsvall Wild Cats i kvalet till Riksserien i våras då hon även där var en stor bidragande orsak till att hålla Sundsvall kvar i Riksserien genom att göra två mål i sista matchen säger General Manager Markus Baggstromoch fyller på med att jag tycker att Beatrice verkligen har tagit ett nytt kliv varje säsong i sin utveckling.

Vi kör tre snabba frågor med Beatrice.

Du och Ottilia var ju utlånad till Sundsvall, hur var det att få spela kval till Riksserien med ett Riksserie lag?

 - Det var jättekul, otroligt lärorikt och en rejäl nytändning för mig. Sen att jag fick göra det tillsammans med Ottilia gjorde ju bara saken bättre. Sundsvallstjejerna tog emot oss med öppna armar så numera hejar man på Sundsvall i riksserien, hehe.

Vad har för förväntningar på den här säsongen i Sandvikens IK Damlag?

- I och med att vi fått Daniel som tränare nu så har jag störst förväntningar på honom, ska bli kul att se hur han "sköter" sig. Kul att få in en ny röst, tror det är de vi behöver. Nya idéer!

Man pratar´ofta om hur dåligt skött damhockeyn är i många klubbar och föreningar, hur tycker du att Sandviken har skött Er damer?

- Vad kan man säga ? Man spelar inte i ett lag i 5 år om man inte är nöjd med klubben!

Vi tackar för att vi fått förtroendet att ha dig kvar och önskar dig lycka till inför kommande säsong.


Skribent: Baggen

 

 

 

Våra sponsorer

 

Anonnsbladet_Din_Loaktidning

 

Sandnet

 

ICA_Max

 

XL_Bygg

 

Sandvken_Energi

 

Bilmetro

Postadress:
Sandvikens IK - Ishockey
Hedåsvägen 8
81161 Sandviken

Kontakt:
Tel: +4626251705
E-post: This is a mailto link...

Se all info