Hoppa till sidans innehåll

Hårdskjutande Fanny Bergström förlänger med Sandvikens IK Damlag

18 MAR 2016 17:39
Men första ska hon bli mamma. Det känns riktigt roligt att Fanny ville förlänga med Sandviken. Hon är en rutinerad spelare med ett bra skott och en spelstil mer likt en kille, framför allt gillar hon när det bökas o stökar både i hörnen och framför mål säger Sandvikens GM Markus Baggström.
  • Skapad: 18 MAR 2016 17:39

På sina 7 matcher i år gjorde hon 7 mål och 5 assist totalt 12 poäng vilket talar sitt tydliga språk att får hon vara frisk och göra en bra försäsong så kommer det bli riktigt bra till vinter avslutar Baggström.

När du fick frågan om att fortsätta spela så tackade du ”Ja” direkt, det fanns aldrig någon tvekan även fast du ska bli mamma?

- Nej de var aldrig någon tvekan egentligen, jag älskar hockey och de är en sån stor del av mitt liv. Så när vi fick reda på att vi skulle bli föräldrar tog jag direkt upp frågan med min sambo Jesper om hur det blir med hockey för mig nästa säsong haha. Och det vi kom fram till var att om jag fortfarande tycker om hockey så mycket som jag gör så ska de inte vara omöjligt. Och jag vet att Jesper alltid kommer ställa upp så mycket han kan för att jag ska kunna få lite ledigt och lägga energi på hockeyn, sen så har vi våra familjer och vänner som alltid finns om de skulle vara något så det kommer säkert gå jätte bra att vara aktiv i Sandvikens damlag och mamma samtidigt.

Hur känns det att få bli mamma för första gången och till en liten grabb?

- Oj svår fråga, men såklart känns de helt underbart och super spännande med ett nytt kapitel i livet på något sett. Att de just blir en grabb som kommer till oss i sommar känns så himla perfekt, jag kommer nog passa bra i rollen som morsa till en pojke, men hade det vart en flicka så skulle de inte vara så tokigt heller jag kommer ändå göra så gott jag kan för att mina barn ska gilla hockey lika mycket som mig och Jesper gör sen kan vi bara hålla tummarna, haha.

Man skulle kunna säga idag att du är en av original spelarna ifrån flicktiden i Sandvikens IK med ett litet uppehåll för militärtjänstgöring, vad beror det på att du valt att komma tillbaka till Sandviken?

- År 2013 gjorde jag en grundläggande militär utbildning (GMU) i tre månader. Och när jag var klar så kom jag inte riktigt tillbaka till hockeyn igen under den säsongen och jag vet att jag tyckte då att de var den tråkigaste vintern jag varit med om, att hålla på med hockey i 15 år och sen från de till inget alls var jätte jobbigt. De blev att man bara satt inne istället för att träffa massa lagkamrater och få träning på samma gång vilket är de roligaste jag vet i dagsläget. Men varför jag valde att komma tillbaka till Sandviken är för att lagsammanhållningen är alldeles för bra för att man inte skulle kunna trivas. Jag har även jätte bra kontakt med ledarna så de var aldrig någon tveka på vilket lag jag ska komma tillbaka till.

Misstänker att du är lika revansch sugen som de andra i laget?

- Ja det kan man lugnt säga, hade lite otur med sjukdomar hit och dit denna säsong så ja, jag är revansch sugen och jag ser fram emot ett år till i Sandvikens damlag!

Vi i Sandvikens IK Önskar dig stort lycka till med både hockeyn och slutfasen av graviditeten så ses vi till Vintern!

Skribent: Sten Isaksson

 

 

 

Våra sponsorer

 

Anonnsbladet_Din_Loaktidning

 

Sandnet

 

ICA_Max

 

XL_Bygg

 

Sandvken_Energi

 

Bilmetro

Postadress:
Sandvikens IK - Ishockey
Hedåsvägen 8
81161 Sandviken

Kontakt:
Tel: +4626251705
E-post: This is a mailto link...

Se all info