Hoppa till sidans innehåll

Forward fortsätter i Sandvikens IK

31 AUG 2015 13:34
Poängstark & landslagsmeriterad Forward fortsätter i Sandvikens IK Damlag
  • Uppdaterad: 05 NOV 2015 10:09

Rebecca_Lundgren

 

Vi är överens med Rebecca Lundgren och det är vi mycket glada över, Rebecca tillför oerhört med rutin och sedan är hon en naturlig ledare för våra yngre spelare, säger damlaget manager Markus Baggström sedan är inte att glömma att hon gjorde 14 mål och totalt 21 poäng förra säsongen.

Vi passade även på att ställa Rebecca några frågor:

Du har nu varit i Sandvikens IK i två säsonger och går nu in på en tredje säsong i Damlaget, hur känns det?

- Känns riktigt roligt att få förtroende en tredje säsong. Det är alltid en boost när man vet att klubben vill ha en kvar.

Förra säsongen avslutade du i Almtuna IS Damlag då du och din då radar partner Olivia Justin blev utlånad under kvalserien till Riksserien, hur var det att få ett miljöombyte och en rolig avslutning på säsongen?

- Självklart var det tråkigt att det inte var Sandviken som spelade kval men det var jättekul att få spela med Almtuna i kvalet. Jag ville inte att säsongen skulle vara slut och med Almtuna fick jag och Olivia möjlighet att förlänga den. Det var även utvecklande för min del med miljöombyte, en tydlig roll i laget och ett nytt spelsystem.

Vad har du för förväntningar på den här säsongen i Sandvikens IK Damlag?

- Det är som sagt min tredje säsong och jag hoppas för min egen del att det blir "tredje gången gillt " Att mitt spel utvecklas och att jag får ut det jag egentligen kan. Jag har inte fått till det riktigt de två tidigare säsongerna men nu så. För lagets del hoppas och tror jag att det blir vi som kvalar i år och att vi kan bli en klubb det pratas om och att spelare vill hit.

Man pratar ofta om fördomar när man pratar damhockey, vad är den värsta fördomen du har stött på?

- Fördomar och dylikt är inget jag lägger energi på. Men min uppmaning till de som har fördomar ang damhockeyn är, gå och kolla så får ni se hur det ligger till innan ni tar ställning.

Man pratar ofta om hur dåligt skött damhockeyn är i många klubbar och föreningar, hur tycker du att Sandviken har skött Er damer?

- Föreningen satsar på damhockeyn och tar väl hand om oss. I Sandviken är man nästan bortskämd som damhockeyspelare. Vi har eget (nästan ) omklädningsrum, får träningskläderna tvättade och vi får post workout meal direkt i anslutning till träningar. Vi får utrustning och vi har oftast bra träningstider. Detta är bara några saker som föreningen och våran team team manager förser oss med. Så damhockeyn i Sandviken är väldigt bra skött.

Vi säger välkommen tillbaka till oss till en ny säsong och önskar dig stort lycka till i vinter.

Skribent: Sten Isaksson

 

 

 

Våra sponsorer

 

Anonnsbladet_Din_Loaktidning

 

Sandnet

 

ICA_Max

 

XL_Bygg

 

Sandvken_Energi

 

Bilmetro

Postadress:
Sandvikens IK - Ishockey
Hedåsvägen 8
81161 Sandviken

Kontakt:
Tel: +4626251705
E-post: This is a mailto link...

Se all info