Hoppa till sidans innehåll

Årets Rookie i Sandvikens IK Damlag får ungdomskontrakt

21 MAR 2016 22:54
Emma Högström gjorde i år sin första hela säsong i Damlaget och har nu belönats med ett ungdomskontrakt.
  • Skapad: 21 MAR 2016 22:54

Emma kom in och gjorde en mycket stark första säsong där hon svara för 14 poäng 6 mål och 8 assist på 18 matcher vilket helt klart är ett godkänt betyg säger Markus Baggstrom i Sandvikens IK, nu hoppas jag på att henne utveckling fortsätter kommande säsong. Det som också är Extra roligt med Emma är att hon idag är den ända tjejen i damlaget som gått den långa vägen vi Sandvikens Tre Kronors hockeyskola och sedan vidare via pojklag upp till damlaget.

Du har denna här säsong gjort din första hela säsong i Sandvikens IK Damlag hur känns det?

- Det känns väldigt stort, att få spela med så skickliga spelare som finns i damlaget och få en liten erfarenhet om hur det faktiskt går till på så pass hög nivå är väldigt roligt. En super bra första säsong helt enkelt.

Vad är ditt bästa minne ifrån säsongen?

- Mitt bästa minne denna säsong är nog seriepremiären, hemmamatch mot Färjestad. Min första match med damlaget skulle alltså bli seriepremiären mot Färjestad. Jag har aldrig någonsin vart så nervös i min karriär, så fort pucken släpptes så försvann även nervositeten. Alla kämpade verkligen som ett lag denna match och det var skit kul och spela med andra ord. En väldigt bra start på säsongen.

Och nu har du fått ditt första ungdomskontrakt med Sandvikens IK Damlag hur känns det att bli belönad med ett riktigt kontrakt likt de äldre damspelarna?

- Det är ju alltid kul att bli "belönad" med ett kontrakt, ett bevis på att man faktiskt har gått framåt och utvecklats under den här första säsongen. Ett kontrakt likt de äldre spelarna är väldigt roligt, känna att man är med på riktigt och verkligen har samma förutsättningar som dem andra även fast man är mycket yngre känns för mig väldigt skönt och roligt.

Man pratar ofta om hur dåligt skött damhockeyn är i många klubbar och föreningar, hur tycker du att Sandviken har skött Er damer?

- Jag tycker att föreningen har skött oss damer väldigt bra, att vi i damlaget och herrlaget har haft samma förutsättningar under hela säsongen.

Vi önskar dig fortsatt lycka till Emma och hoppas på att du får en lika trevlig fortsättning och utveckling i Damlaget.

Skribent: Sten Isaksson

 

 

 

Våra sponsorer

 

Anonnsbladet_Din_Loaktidning

 

Sandnet

 

ICA_Max

 

XL_Bygg

 

Sandvken_Energi

 

Bilmetro

Postadress:
Sandvikens IK - Ishockey
Hedåsvägen 8
81161 Sandviken

Kontakt:
Tel: +4626251705
E-post: This is a mailto link...

Se all info