Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Höstens årliga pressträff för Svenska Skidförbundets olympiska grenar lockade ett 60-tal journalister från stora som små mediehus.
 
Vid helgens förbundsmöte i Falun blev förra alpina landslagsåkaren Anna Ottosson Blixth, Östersund, invald som ledamot i Svenska Skidförbundets styrelse (SSF).
 
Under FIS-mötet i Zürich pratades det mycket om hur vi skapar glädje att utvecklas – exakt det som SSFs projekt "Skidor vill" syftar till.
 
Kombinera dina gymnasiestudier med professionell träning vid skid- och snowboardgymnasier runt om i landet.
 
Den 25–26 oktober är det förbundsmöte i VM-staden Falun – ett tillfälle för distrikten att utbyta erfarenheter och ha spännande diskussioner om framtiden.
 
En av vår tids främsta inom idrottsfysiologi, Bengt Saltin, har tyvärr lämnat oss. Bengt gjorde mycket för både svensk och internationell längdskidåkning.
 
Svenska Skidförbundet har tillsammans med våra olika landslag, specialdistriktsförbund, klubbar och SISU Idrottsutbildarna utvecklat idéprogrammet Skidor vill.
 
Nu är Svenska Skidförbundets allmänna tävlingsregler justerade. Dessa gällde från och med den 27 augusti.
 
Känner du någon skid- eller snowboardtalang som har det där lilla extra? Nominera honom, för i år är det lovande pojkar som har chansen att få stipendiet.
 

Certifierad skidcoach

(2014-06-30 23:53)
LÄNGD: Nu har du möjlighet att utbilda dig till certifierad skidcoach för vuxna.
 
ALPINT: Välkommen på alpin tävlingsledarutbildning, med inriktning på ungdomstävling, den 20–21/9.
 
Ett fantastiskt år! Men vi lutar oss inte tillbaka utan satsar med glädje vidare mot 2015. Då vi engagerar ytterligare kommuner för att ge ännu fler barn och ungdomar möjligheten att upptäcka snöglädje.
 
Vartannat år arrangerar FIS en kongress för alla medlemsländer. Många möten och viktiga frågor diskuterades under den veckolånga kongressen.
 
Hörde jag rätt? Eller sa han Cortina? Läs krönikan av Ulrika Svensson, koordinator på Svenska Skidförbundet om de spännande dagarna i Barcelona
 
Gör som våra landslag och genomgå SKIDOR VILL-utbildningen! Anmäl dig redan i dag.
 
SK Vitesse - Skidor
Box 92020
54102 Skövde
Telefon: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

TS_NY

 

 

furhoffs