Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Domen rörande händelsen på Järpens Skidgymnasium, där en av våra elever for illa, har trätt i laga kraft. Svenska Skidförbundet tar det som skett på största allvar och kommer agera på det inträffade och verka för att liknande incidenter inte uppstår.
 
Känner du någon skid- eller snowboardtalang som har det där lilla extra? Nominera honom, för i år är det lovande tjejer som har chansen att få stipendiet.
 
Svenska Skidförbundets alpina chef Ville Bylin har valt att sluta sin tjänst på grund av familjeskäl. Ersättare blir nuvarande förbundskaptenen/sportchefen för skicross, Tommy Eliasson Winter som i sin tur ersätts av Joar Båtelson.
 
Är du ledare och tränare inom längdskidor? Välkommen på en spännande utbildnings- och utvecklingshelg på Göteborgs Nya Arena 18–20 september.
 
Skidor vill är ett långsiktigt och viktigt utvecklingsarbete för Svenska Skidförbundets klubbar. Den 26–27 september bjuder vi därför in till nätverksträff för Skidor vill-ambassadörer – nya som gamla.
 
Första veckan i juni hölls Internationella Skidförbundets (FIS) återkommande Calendar Conference. I år hölls mötet vid Svarta Havets kust i staden Varna i Bulgarien.
 
I dag startar den årliga FIS Calendar Conference som denna gång hålls i Varna i Bulgarien. Som namnet beskriver så är en av huvudpunkterna att fastställa FIS-tävlingskalender för kommande och närmast framtida säsonger.
 
Vilken uppslutning det blev kring Skidlyftet! Vi fick in ansökningar från hela 247 skidklubbar. Nu fördelas 800 000 kronor bland Skidförbundets klubbar för att stötta barn- och ungdomsprojekt i de klubbar som väljs ut.
 
I dag inleds Riksidrottsmötet i Helsingborg som pågår hela helgen. Svensk idrotts ledare samlas för att staka ut en väg framåt och diskutera små och stora frågor. Mötet är öppet för allmänheten, följ det på plats eller via webben.
 
Folkfest, biljettsuccé och de bästa svenska VM-framgångarna någonsin. Falun2015 blev på många sätt ett evenemang som överträffade alla förväntningar. Nu står det klart att även det ekonomiska resultatet blir en succé.
 
Genom att skicka in föreningsrapporten stärks både förening och förbund. Antalet inrapporterade medlemmar och aktiviteter till RF är helt avgörande för skid- och snowboardsportens framtida utveckling.
 
Vi behöver fortfarande fler unga Skidor vill-ambassadörer! Hjälp oss hitta dem som vill vara med och utveckla Svenska Skidförbundet mot visionen Bäst i världen – Alla på snö.
 
Är du elitidrottare landslagsnivå och studerar på minst halvfart på universitet, högskola eller annan postgymnasial utbildning? Ansök om elitidrottsstipendium senast den 2 maj 2015.
 
Då antalet anmälda deltagare inte blivit tillräckligt många har vi tagit beslut om att skjuta upp Snökonventet 2015.
 
Det har varit ett lyckat första år för vårt utvecklingsprojekt "Skidor vill". Nu söker vi yngre förmågor som vill vara ambassadör och jobba vidare för att vi tillsammans ska skapa trygga miljöer att utmanas och lyckas i.
 
SK Vitesse - Skidor
Box 92020
54102 Skövde
Telefon: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

furhoffs