Hoppa till sidans innehåll

Medlems- och tävlingsavgift


Ostrukturerat så kallat "finstilt" finns här. Tror det bör vara tillräckligt med info men för definitivt besked om saker som inte framgår nedan tar vi det via mejl, This is a mailto link


Medlemsavgifter för år 2013 (halveras efter 1 juni)
  Fr.o.m 17 år: 700 kr
  T.o.m 16 år: 350 kr
  Familj med barn t.o.m 20 år: 1500 kr
Tävlingsavgift för år 2013 (halveras efter 1 juni)
  Fr.o.m 21 år: 800 kr
Betalas in till
  Plusgiro 38 19 53 - 9

Intetalningsbrev skickas ut i mars varje år till befintliga medlemmar och ska inte betalas av de befintliga medlemmarna förrän då. Nya medlemmar betalar inom en månad efter registrering på www.ravinen.org/reg till det pris som vid betalningstillfället står ovan även om det övergått i nytt år (avgifterna för nya året kan ändras i februari vid årsmötet men det bortser vi ifrån innan årsmötet). Registrerar man sig någon gång oktober-februari kan det vara bra att stämma av betalningsbiten med This is a mailto link.


När betalar man medlems- och tävlingsavgift?
Dessa avgifter ska vara föreningen tillhanda senast 31 mars, och beloppet beslutas på årsmötet i februari. Nya medlemmar har en månad på sig att betala sedan ifylld registrering. Betalningsstatus för medlem framgår på Min sida för den inloggade medlemmen. Klubben har nämligen valt att lägga in en kod i fältet "Medlemsnummer" och exempel på vad som kan stå där är famtävl2013 vilket betyder att man är familjemedlem och har betalt tävlingsavgift och att båda avgifterna betalats in för 2013.

Hur fungerar medlems- och tävlingsavgiften i praktiken?
Det är nog arbetssamt att arrangera en orienteringstävling så fakturering av anmälningsavgifter sker för enkelhets skull av arrangörsklubben i efterhand till de klubbar vars löpare deltagit i tävlingen. OK Ravinen betalar alltså för medlemmarnas tävlande. För det behövs likvider. Dessutom är det kostsamt. Därför finns en tävlingsavgift för dem som är 21 år och äldre. Billig sådan i jämförelse med andra sporter. Det är en fast avgift per år som gör att man får tävla för ordinarie anmälningsavgift under året utan att betala en krona mer. Undantag för s.k. semestertävlingar. Efteranmälningsavgift betalar man själv eftersom det inte är ordinarie anmälningsavgift. Och om man inte kommit till start måste man tyvärr betala det också så man vi (alla) slipper att någon missbrukar och anmäler sig hej vilt. Semestertävlingar, efteranmälningsavgift och "ej start" ligger klubben ute med pengar för, alltså, och skapar fordring på medlemmen vilket vi kallar Medlemsskulder och publiceras flera gånger om året, lösenordsskyddat, under sidan "För medlemmar" på ravinen.org. Dessutom skickas det ut så medlemmen bör inte missa det.

Vill medlemmen år efter år endast springa öppen klass och betala själv ute på tävlingen kan denne välja att inte betala in tävlingsavgift. Men eftersom man får rabatt det påföljande året om man inte "tävlat upp" mängden pengar som tävlingsavgiften utgör så finns det lågt incitament att inte erlägga tävlingsavgiften. Är tävlingsavgiften 800 kr och man tävlat endast en tävling för 100 kr får man 700 kr rabatt nästa år på tävlingsavgiften. Då meddelar man e-kansliet detta vid betalning.


I stora drag alltså:

  • Alla som tävlar för OK Ravinen skall vara medlemmar i OK Ravinen. 700:- / vuxen 350:-/ungdom 1500:-/familj.
  •  
    Alla som vill kunna anmäla sig till nationella tävlingar via Eventor samt anmäla sig till kavlar måste därutöver betala en tävlingsavgift om de är över 20 år. 800:-/vuxen.

 

Kommentarer.
 - Det normala som i stort sett alla vuxna medlemmar gör är att betala in både medlems- och tävlingsavgift.
 - De som ej utnyttjar sin tävlingsavgift fullt ut har möjlighet att be om att få flytta över resten till kommande år.
 - De som trots allt ej vill betala tävlingsavgift men ändå vill tävla är hänvisade till öppen klass med kontant betalning ute på tävlingsplatsen.
 - De som blir uttagna på anmodan till att representera OK Ravinen i budkavlar av breddkaraktär, 25-manna, H-43 odyl. omfattas i undantagsfall ej av kravet på inbetald tävlingsavgift.

Gruppen 17 – 20 år betalar själva sina sommartävlingar (semestertävlingar), ICKE START m.m. (klubben betalardock 5-dagars)

Gruppen 21 år och uppåt betalar själva sina sommartävlingar (semestertävlingar) samt ICKE START m.m.

Medlem blir man när man betalat rätt avgift till postgiro 38 19 53 - 9, 'OK Ravinen Medlems- och tävlingsavg' och denna betalning registrerats i medlemsregistret.

Kort info om vad som ingår för en tävlande medlem (detta är ej beslutsgrundande vid eventuell tvist, utan endast som en vägledning om vad ungefär som ingår). Gratis tävlande ingår enligt ovanstående kriterier. Dock får man betala ej start samt efteranmälningsavgift själv. Semestertävlingar (eller i folkmun så kallade sommartävlingar, exempelvis O-ringen) betalar man också själv fast frågetecken kring O-ringen (e-kansliet måste utreda). För den oinvigde nya orienteraren bör nämnas att anmälningavgifter nästan alltid faktureras efter själva tävlingen, och då faktureras den klubben man tävlar för. Tävlingar som man enligt egna klubbens regler betalar själv kommer därför egna klubben lägga ut pengar för, och sedan i sin tur fakturera dig. Allt för att hålla nere administrationen för arrangören - det är nog komplicerat ändå att arrangera en orienteringstävling.

Om personuppgiftslagen (PUL)
Enligt riksidrottsförbundets rekommendation meddelas härmed följande. Genom att bli medlem i OK Ravinen godkänner man att finnas i medlemsregistret med fullständigt personnummer. Uppgifterna i registret ligger i RFs databas och är skyddade. Inga uppgifter kommer lämnas till tredje part. Därtill godkänner man att ens för- och efternamn publiceras på internet i start- och resultatlistor från tävlingar samt i laguppställningar och nyhetsartiklar.

Uppdaterad: 2013-03-18 12:22
OK Ravinen - Orientering
Box 4033
13104 Nacka
Telefon: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

OK Ravinen samarbetar med

minnaprapatklinik.se

Klubbkläder

Alewalds

AB Gevert Bergman Bygg & Co

Botkyrka Buss

Cernia

Forum Fastighetsekonomi AB

performiq 

 

 

 


OK Ravinen står bakom arrangemangsloggorna

25-manna

NBN logo 2010 96x80

 

Hammarby Hill