Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Fotbollsprojektet Futebol dà força i Södertälje söker nya projektledare till sina verksamheter i Stockholm-Södertälje och i Östergötland.
 
Förlaget SISU Idrottsböcker är en del av idrottsrörelsen och har ett brett sortiment som vänder sig både till motionären och elitidrottaren. Här får du tips om material som producerats under det gångna året.
 

Utan språk är du körd!

(2014-12-10 11:32)
Tisdagen den 3 februari mellan 09:15-16:00 på Elite Stadshotellet i Eskilstuna har ni möjlighet att delta på en seminariedag om barn och ungdomars läsning. Här kan ni också lyssna på höjdhopparen Stefan Holm som avslutar dagen med en föreläsning.
 
Nu går det att söka Idrottslyft hos Södermanlands idrottsförbund (DF) för 2015, både för rekrytering och anläggning. Beslut kan tas under 2014 men inga pengar kan betalas ut innan 1 januari 2015.
 
I Vårnäs finns Vingåkers ryttarförening, Sveriges första kvalitetsmärkta ryttarförening. Det är många ryttarföreningar i landet som kämpar för att få utmärkelsen, men hittills är det bara Vingåkers ryttarförening som har lyckats.
 
Vilka skatteregler gäller för en idrottsförening och vad har en idrottsförening för arbetsgivaransvar? Nu bjuder Sörmlandsidrotten och Skatteverket in till en kostnadsfri träff om allt som rör skatter och arbetsgivarfrågor.
 
Sara Lennman friidrottare från Katrineholm blev Sörmlands Idrottsprofil 2014, boxaren Erik Skoglund från Nyköping står för årets idrottsprestation 2014 och Janne Ekman från Eskilstuna Guif står för årets Ledargärning 2014.
 
Häng med oss och prova superroliga vattensporter som vattenpolo och simhopp! Idrott åt Alla tillsammans med Eskilstuna Simklubb bjuder in dig som är mellan 8-12 år att prova på olika vattensporter.
 
Statens stöd till idrottsrörelsen ligger kvar på samma nivå som 2010. Trots socialdemokratiska löften under valrörelsen om en höjning blev det ingen sådan när budgeten presenterades idag. Riksidrotts
 
Priset är på 10 000 kronor och tilldelas till en organisation, ett företag eller en enskild person som bidragit till att på ett positivt sätt utveckla jämställdheten i Eskilstuna kommun under året.
 

Inspirerande besök

(2014-10-08 13:28)
Den 7 oktober bjöd Assyriska FF in Pia Sundhage och Lillie Persson att tillsammans hålla i ett träningspass enbart för tjejer. Det blev ett mycket lyckat möte mellan förbundskaptenen och de drygt 200 unga tjejfotbollsspelarna.
 
Tisdagen den 7 oktober får Södertälje besök av förbundskapten Pia Sundhage och ass. förbundskapten Lillie Persson. Assyriska FF har bjudit in dem för att uppmärksamma tjejfotbollen i staden.
 
IdrottOnline meddelar att det tyvärr har vi problem med IdrottOnline appen i IOS 8.0.2.
 
Mitt i krysset sitter idrottsföreningarnas skolsatsning som blir extra tydlig under hälsoveckan. Sisu Idrottsutbildarna / Sörmlandsidrotten håller i trådarna kring projektet Rekryteringsåret 2014, som genomförs i samarbete med idrottsföreningar, skol
 
Eskilstuna-Kuriren delar ut priset Årets eldsjäl inom ridsporten i norra Sörmland på SörmlandsGalan den 25 oktober.
 
Ålberga GIF - Skidor
Dambroängen
61190 Ålberga
Telefon: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link